var den du är, alla andra är upptagen!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8628747.ab 

En artikel om en 6 årig pojke som älskar rosa ovh balett, och blev mobbad/knivhuggen för det..

Man blir sjukt berörd och arg när man läser artikeln, men sen när man läser friska vuxnas kommentarer håller man på att smälla av, det är helt sjukt hur så många tycker att mamman har gjort fel när hon har låtit han bära rosa och dansat balett, att vuxna människor tror att barnet kommer att bli bortskämd för att den får välja färg på sina kläder ibland vid 6 års ålder är helt galet, det har alltid vi fått, och inte blev det något fel på oss, förutom att vi har fått möjlighet att utvecklas och skaffa oss en egen uppfattning om vad vi tror på och tycker är snyggt, vi har även lärt oss att respektera andra och att alla ska få vara med, alltid, oavsett kön, färg eller kläder, det är en sån självklar grej så man skulle inte ens behöva ta upp det, det är faktist 2011 idag. (vi har blivit egna individer, inte bakåtsträvande kopior på våra föräldrar).



Ni ser ju själv på kommentarer, jämför med knark och supning? jag menar vaa?

Några komentarer:

Alla ni som kommer att låta era barn bestämma helt själva vad de ska ha på sig alltid... Ni är världens sämsta föräldrar. Eller fel av mig, ni är inte ens föräldrar, ni är bara en annan människa vid sidan om. Det är föräldrars skyldighet att sätta gränser och visa lämpligt och olämpligt beteende. Ni kan säga vad ni vill, jag tänker iaf lära mina barn hur världen ser ut. Barn som alltid fått göra som de vill kommer med i tv-program som ung och bortskämd. Grattis till er alla. Det är tecken på att lyckas

Mobbning är alltid tragiskt men det sjukaste i hela denna berättelsen är ju att föräldern låtit detta ske och att sedan efter allt som hänt ångrar att hon försökt skydda honom. Vilken naiv förälder tror inte att ens son kommer bli mobbad om den bär rosa kläder med smyckeliknande accessoarer på sig?Mobbing är skit men det ändrar inte faktum att det ALLTID kommer att existera, då detta är hur människan funkar. "Poängen är ju att man ska få vara som man är, så länge man inte gör någon illa." Är ju ganska tydligt att du och han själv gör sig illa när han i vetskap tar på sig saker som ni vet kommer göra så att han blir mobbad och råkar illa ut. Du har ju ansvar för att skydda ditt barn så jag föreslår att du börjar med detta innan han totalt blir söndermobbad och tappar all form av socialt umgänge med som jämnåriga omgivning.Tror knappast du skulle låta grabben börja supa eller knarka som 12-åring bara för att han känner att det är något han vill göra.Sen om någon har svårt med jämförelsen klädval och supning/knark kan ju se att båda i sig självt inte skada omgivningen utan enbart individen som använder sig av dessa saker.Sen kan man ju undra vad som fått denna stackars grabb att välja en färg på sina kläder över ett socialt umgänge med barn i sin egen ålder.


Sen när kunde en sexåring själv fatta bra beslut? Fyfan vad jag hatar sådana föräldrar. Antar att han i framtiden kommer få pengar till allt, aldrig behöva jobba då lilla mamma som inte vågar säga emot kommer få betala allt. Jag har varit med om denna typen av uppfostran tidigare, att barnen själva får bestämma... Det har ALDRIG slutat bra, det har bara slutat i bortskämdhet, ledsna föräldrar och vilsna tonåringar som börjar supa var och varannan dag. Dom är ju trots allt uppfostrade med att de alltid får fatta egna beslut.


En riktigt bra kommentar också

En gång i tiden ansågs det som hemskt att vissa killar hade långt hår. Innan dess skulle inte kvinnor ha byxor (och inte rösträtt heller, för den delen). Samhället utvecklas faktiskt.

GILLA

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0