Ego bild

Känner mig betydligt bättre idag men ska bara vara hemma och kurera mig hela dagen ändå...

Bo ensam vs bo tillsammans

Ja, jag ligger ju här hemma själv och försöker plugga och hålla mig vid liv samtidigt, det gör att pluggandet blir lite åtsidosatt ibland...
men har gjort mycket annat kul med, planerat våran jorden runt resa till exempel, och den kommer bli grymt kul :D.
Har också funderat över rubriken: om det är bäst att bo ensam eller tillsammans, och tänkte göra en liten lista, har alltid tyckt att det är bra att bo ensam (inget illa ment Andreas) men nu kanske jag har tänkt om...

Fördelar med att bo ensam:
*Du får bestämma allt själv, tvkanal, inredning OSV
*Ingen stökar till eller lägger grejer på fel plats.
*Bara de du tycker om får vara där när det passar dig
*Ingen säger till dig att du stökar till.
*Du får längta efter de du tycker om, inget bråk.


Positiva saker med att bo tillsammans:
*Komma hem till en städad lägenhet eller färdig middag
*Göra saker tillsammans, tex prata, laga mat, skratta till tv:n OSV
*Dela på tråkiga saker, tex hyran, städning osv.
*De mysiga funderingarna du har innan du somnar som du kan dela
*BLI OMHÄNDERTAGEN NÄR DU ÄR SJUK.(<- viktigaste just nu)


Sjuklig och nybliven faster (igen)

Igår när jag kom hem så hade jag frossa, svettades, ont i huvudet och det gjorde ont att kolla åt sidan... tog 2 timmar för att samla energi för att gå till Ica och köpa mat så att jag skulle överleva några dagar till (ja, exakt så tänkte jag). och här har jag dukat upp för att slippa gå och slippa pillra fram från förpackningarna.
Idag känns det nästan lika + halsont, svullnad och snorig, skönt att kroppen försöker kämpa emot det iaf. Väldigt länge sen jag var SÅHÄR dålig, men det är bara å härda ut och vara still i några dar,,,
Annars så var gårdagen bra, jag gjorde en dugga på reproduktionen som jag fick ett poäng från godkänt, men sen hade lärarinan skrivit fel på en fråga så då fick jag godkänt :D, skönt... och sen gick jag till skolan för att kolla på en obduktionsfilm och jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka att det var så makabert. En död människa som de sågar upp buken på liksom, eller hjärnan, när man ser personen hel och ren liksom...
 
 
Idag så fick jsg en liten tröst för min förkylning :D

Nu ska jag sluta tjata, jag tycker att det är rätt avslappnande att vara sjuk ändå, men man kunde ju få slippa att svettas...
 
Men nu till det viktiga, jag fick också ett sms igår av min bror, och de var påväg in till förlossningen :D. fick en liten adrenalinkick, tycker att det är så spännande, och imorse när jag vaknade hade jag fått ett mms på en liten bebis :D. Får hälsa på dem när jag har blivit frisk och de har kommit hem, vill ju inte smitta dem :P. Grattis till dom.
 

klart och betalt!!

Nu är äntligen lägenheten i ljusdal städad och flyttad ifrån, efter många svettiga och arga timmar så har vi äntligen tömt och skurat lyan i ljusdal, men det är nog amanda som har slitit mest, hon har skjutsat grejor runt halva ljusdal tror ja.
 
och just nu är vi nere i gävla och kollar på spåret.
 
i helgen tänkte vi inte göra många handtag, mest softa runt, för till veckan blir det jobb för mej och studier för amanda.
 
tjing

Cykelotur!

Ännu en dag i skolan, seminarie på matspjälkningen, sen blir det ljusdal för det allra allra sista plocket i lägenheten, och imorgon ska vi städa ur :D sen slipper jag tänka på det nå mer, sköönt.
Låste även min cykel i förrgår när jag var hos Rebecca, och sen dess har jag inte hittat nyckeljävlen, men den ligger ju påvägen från cykeln och in elller inne hos Rebecca, snacka om att jag har sån otrolig otur, vafan har jag gjort för ont? Denna nyckel kostar iaf inget :P hehe

LCHF, bra/dåligt?

Har haft en pluggdag och varit riktigt duktig på det :), och till sist så har jag kikat lite på LCHF, har alltid varit lite emot det men har läst rätt mycket om det nu och man kanske ska ge det en chans? man kanske kan börja lite smått och se hur det funkar, de flesta kommentarer från de som börjat har ju fått positiva verkningar av det, nu när man har lärt sig lite mer om fett och kolesterol och socker i kroppen så förstår man lite mer om hur det funkar... Men det blir kanske nästa år :P.(nyårslöfte?) såg att man mår lite dåligt de första veckorna, och det orkar jag inte med nu.
Nu blire göta kanal, packa till imorgon och sen sova :)
 
 
 

Endokronologi!

Seminarie idag, har aldrig kännt mig så lost på ett seminarium, men fick nästan allt uträtt också, så nu är det bara att sätta sig och strukturera upp pluggandet :) Har också köpt ett cykellås nyss, så nu kan du bara försöka sno min cykel, tjockaste låset..
 
Och nu då? joo jag ska ta och tvätta lite och ta ut soporna, panta burkar och bära upp lådor på vinden för att sedan gå och se hur Rebecca har det i lägenheten :)
 

En bild från i helgen på lillpigan som ska bli storesyster snart, snyggaste "hjälmen"
 
 

Helgslut

Efter en helg med påhälsning av mamma och Ove så blir det en tidig kväll för mig. Vi var på interpool och cheers igår och hade riktigt trevligt, jag vann 150 kr på spinn, och det är ju inte så vanligt ;)

Imorgon blir det seminarie på endokrina systemet, hoppas att mycket klarnar, det är ganska rörigt i mitt huve på det området nu :P.

plugg och pack

En heldag med packning och pluggning... Har sopsorsorterat lite och åkt med ett lass till second hand, skönt att det inte är allt kvar. Och ikväll åker vi till Gävle eftersom att jag fick jobb imorgon. Får åka hit igen på Torsdag och ta det sista och städa....

Ljusdal

En myskväll med mor och Ove efter en städ dag och systerdag :)
 
Mammas kommentar i fotots ögonblick "men, men... hur kan det där komma sig? det är ju vi!"
 
 

Biokväll

Vårt snälla toapapper :)
 
Kåren i fredags
 
På HM med Andreas för att köpa lite julstass
 
Lite gott och blandat från förra gången vi skrev...
Ikväll blir det Buddys med Jerry och Sofie och sen på nya bondrullen :)
 
 
 

Saknad!!

I går förlorade vi en familje medlem efter en tidssjukdom, vi kommer att sakna dej ragnar otroligt mycket, vem ska nu sitta på kortsidan av middagsbordet och berätta historier som fick oss andra att vika oss av skratt. vi kommer att sakna din humor,värme och att du alltid brydde dej om oss. men nu behöver du inte lida och ha ont något mer i alla fall.och vi kommer aldrig att glömma dej.
 
 
ps. jag tror att du kommer att få din fredags whiskey i himlen oxå.
 

Systembolaget

Andra gången jag handlat på systemet idag, inte lika spännande men nästan, tog en kundvagn denna gång och köpte lite roliga likörer och sånt man kan blanda med :) 850 kr landade det på, men fint blev det i skåpet ;)


Tidiga mornar

Ännu en ledig dag. Har redan varit uppe sen 7 och skrivit klart min uppgift om ögat och synen... skönt att ha det gjort. Nu ska jag äta lite frukost och sen fortsätta med frågorna på njurarna. Rebecca är här också, myspys, så det blir nog en sväng in till stan idag också, när hon vaknar :).

Valet och kvalet

En helt ledig dag, gud va skönt... och långtråkigt :P. Man blir så seg när man vet att man inte absolut måste göra något, men har iaf pallrat mig iväg till gymmet en sväng, på fjärran höjder (eftersom att jag hade ett frikort där). Ganska fint gym, men inte alls som Friskis och Svettis, gamla maskiner, inte alls lika många och jag saknade vissa, trångt och mest äldre personer,( inte för att det spelar någon roll egentligen)... Så jag är lite i valet och kvalet om jag ska köpa gymkort på friskis eller fjärran, fjärran har ju bad också, det är väl det som kan väga upp lite. Kanske köper på friskis och sen köper 20 gångers badkort på fjärran. Jaja, ska spåna lite så kanske det blir av om några veckor :).
 
Har också nyss fått veta att jag måste kompletera på sinneslabben, grr va drygt det känndes, nu när vi har tillräckligt mycket annat att tänka på med,  men det är bara att bita ihop och börja skriva...
 
Sen har jag ju börjat jobba också, det har gått jättebra, men nu har jag fått tre erbjudande som jag har måsta tackat nej till, eftersom att det har varit precis då jag har haft skola, lite synd men hoppas att jag får något imorgon, så att de ser att jag verkligen vill jobba, eller på torsdag kväll eller fredag...
 
 

Föreläsningar Njurar och urinvägar + luftvägar

Ja, då var helgen gjord. Jag hade tenta på fredag kväll, och på lördag jobbade jag 7-21.30, med några timmars rast(men kunde ändå inte åka hem, så rast vet jag inte om jag vill kalla det), och igår blev det jobb 7-16 30 så när jag kom hem igår blev det middag TV och tidig tidig kväller, och glad är jag för det idag, känner mig som en ny människa :).
 
Så idag blir det skolan mellan 10-16, föreläsningar, sen ska jag möta Rebecca och så måste vi väl äta något, hon ska bo hos mig tills på onsdag, myspys :D. (funderar på att börja skriva hen, men det är kanske för tidigt att ändra på det, eller?).
 
Och om någon har försökt att få tag i mig på telefonen så har jag bara haft den på nattetid (hur fan gör man för att få iphonen att larma fast det är avstängd? tacka vetja gamla goda eriksson...) eftersom att min goa (host) Andreas har tagit min laddare med sig, men idag fixar det eftersom Frida ska ta med sin laddare till skolan, så nu är det fritt fram att ringa igen :).

Slutkörd brandman!!

hej
 
den här veckan har gått till alla rekord i loos räddningstjänst historia, vi har haft 6 larm på 5 dagar i lilla los. så nu är vi slut som människor på station i los, i vanliga fall så har vi 6 larm på 6 veckor.
 
och så har jag även hunnit med en liten fest i los med mina kära vänner johan,mackan och jonas, och det var ju inte så dumt faktisk, man träffar dom inte så ofta faktiskt, och i morrn ska jag iväg och våldgästa urban ett tag.
 
saknar även mina kära amanda som har jobbat och haft tenta i helgen, jag håller alla tummar att det går bra för henne på tentan, det är hon värd.
 
 
hoj

Tentan check!

Då var tentan gjord igår, ska inte lägga nån kommentar om hur jag tror att det gick, för då brukar det gå åt skogen:P. Och idag så ska jag jobba hela dagen på mitt nya jobb, vi får väl se om jag hittar eller om jag åker vilse...

Första tentan

Tentadagen är här, och min dag har sett ut på följande vis: Vaknat, ätit frukost, blivigt förhörd, gått på gymet, hem, ätit lunch (fisk såklart), kollat igenom lite ord, durschat, klätt mig, klippt naglarna och nu bloggar jag. Lite av en tvångsdag kan man säga. När jag ska prestera på har jag lite regler: träna(svettas ut allt onödigt), äta fisk(får igång hjärnan), vara ren (klippta naglar, utan smink osv.) och ta med någon lyckosak (för tillfället är det en tiki, från nyazeeland).
Nu är det knapt en timma kvar, så nu ska jag börja att ge mig av :) Önska mig lycka till
 

RSS 2.0