10...

Nu är det 10 dagar kvar oh 4 skoldagar, så fort det går hörrni, vi har haft sångträning idag, åå så vackert vi sjunger :P sen i morgon blir det också sångträning på boberg och sen lekdag, till sist så blir det hemfärd för en helg med flyttning, frissa, brunspryning, hemlig tur :P och 18 års kalas :D det låter väl inte helt fel?

Nu ska jag gå och borsta tänderna med alla andra så barnen på vår gemensamma toa, (om inte alla vet det så är jag tillbaka på brottsplatsen (internatet udden) den sista veckan(orna)) hemskt mycket paranteser deä, men det får vara så...

Och jag vet inte hur jag räknar ut mitt poängsnitt, Sofie, hur gör man? försökte nyss att lägga ihop alla poäng sen dela på antalet ämnen, kan det vara rätt,  ( pinsamt när man har vg i matte C ) då fick jag iaf mellan 17.6 -18.0 (vet inte två ämnen än)

Sista gången...

Väntar och väntar... Jag har väntat här i tre hela år, men nu känns det inte lika öde som det brukar göra, för detta är sista gången jag åker den här turen, någonsin hoppas jag. . . Man ska aldrig säga aldrig. (det är så med ånga grejer nu känns det som, sista gången jag är här och sistagången hit och dit och bla bla, ska jag börja på ett nytt kapitel? )

Och en sak till är att idag sätts betygen, inatt kl 24 00 låses dom, så nu är det försent att göra något, nu är det bara att be... :P haha, är ganska säker på vad jag har för betyg så det känns inte så farligt, mest roligt att det är över, NU börjar verkligen festen.

Nu ska jag gå och köpa nå kvällsmat på coop, jappjapp

Fix och Trix

Nu är det klart i Stöde, men snart så ska jag till Torps igen, i två dagar och sen är det studentveckan, wii. Idag är det en riktig fixardag för övringt, ska göra massa saker till aupairen, försöka mig på tradera osv.

6 skoldagar kvar, 11 dagar . Shit


Utflytt.se



Kom och hjälp oss ;)


Städpatrullen...


Sista helgen i Stöde!

Vi har äntligen laggt klart vårt pussel som ni vet, här är det iaf :)





Sen ska vi ju flytta från Stöde i morgon :D och min kära Lina och Mats kommer och hjälper oss, så idag har vi plockat ihop massa grejor och kastat saker och hållt på sådär som man gör när man flyttar. Jag känner mig ju inte så pigg (dunder förkyld) så jag blev lite stressad av att Andreas packade i saker som jag inte visste var och fråga hela tiden så jag kom på ett perfekt jobb för honom, packa porslin!!! (så jag visste var jag hade honom ett bra tag)




Sedan så dansade vi "sista dansen i Stöde" till den här låten:







Sen måste jag berätta att Andreas gjorde stopp i handfatet idag, jag sa till honom att kasta det sista tvättmedlet, så han tyckte att det var en bra ide att hälla ut den sista skvätten i handfatet, oh gissa vem det var som fick laga?
RÄTT!!! (Andreas kommentar "åå handyman" )





Sist men inte minst så har vi kollat på filmen den perfekta stormen, rekomenderar starkt den, den får AAAA av mig, en riktig gråtfilm, eller hur Andreas ;)




Veckans kanske mest läsvärda lista!!!

Hej, nu är det dags för veckans lista, som ni har längtat efter hela veckan. idag kommer även en nyhet på listan som heter veckans yeay och nej.



INNE

UTFLYTTNING. I MORRN GÅR FLYTTLASSET TILL LJUSDAL

MUSTASCHKAMPEN. VI LYCKAS SAMLA IHOP EN BRA SLANT TILL CANCERFONDEN PÅ BYGGFAKTA

GLASS. SOMMARENS BEGÄR

AMANDAS FAMILJ. FÖR ATT NI HJÄLPER OSS MED BOENDE OCH MAT NU NÄR VI ÄR HEMLÖS

AMANDAS STUDENT. NU SKA MIN LILLA TJEJ BLI STOR


UTE

RONNY OLSSON. ATT DU SKA LÄMNA OSS, DINA FINA KAMRATER PÅ BYGGFAKTA

UTFLYTTNING IGEN. DET FINNS INGE VÄRRE ÄN ATT STÄDA UR EN LÄGENHET

FÖRKYLNING. FINNS DET NÅGOT TRÅKIGARE

RÄKNINGAR. ATT DET SUGER PUNG

REGN. DET ÄR BARA JOBBIGT MED REGN




VECKANS YEAY  :)              VECKANS NEJ :(

LÖNING SÅ KLART           ATT JAG MISSAR FOTBOLLSMATCHEN I
                                            MORRN


Mösspåtagning

Idag blir det mösspåtagning (då är man offeciellt student) och studentfotografi för min del, men det är på eftermiddagen sån tur är, så först ska jag vara en sväng med min kära Rebecca, (hon var här igår och hjälpte mig med de 50 sista bitarna på 1000 bitars pusslet, så nu är det rivet igen) och så ska jag såklart luncha med Andreas, pestopasta med korv blir det, verkligen gott må jag säga...

Just precis nu så ska jag packa ihop de grejer jag ska ha med mig, sen städa lite kanske, byebye 

Bara 2 veckor kvar nu, 14 dagar och 7 "skoldagar" :O

Mc till salu

Bilder på min kära kära hoj, lägger ut de pga att jag inte kan skicka bilder via hotmail av någon anledning, så de som vill se mer bilder får se de här, visst är jag smart?



Så var det med det, snyft vad jag kommer att sakna den <3

Sjuk.se

Jag kan ju bara tala om för alla er därute att det är värdelöst att vara förkyld. igår morse fick jag gå hem från jobbet för att jag var sjuk och så, jag ringde till amanda, så att hon fick hämta mej, jag har legat i 2 dagar snart, och det suger pung.

vi har även fotbollsmatch i alfta, men det är bara att glömma p.g.a den jävla förkylningen.

amanda har även lagt ut sin hoj på blocket idag, så köp köp.

i helgen ska vi även flytta ut ifrån stöde, fan va skönt. och sen 1 juli så ska vi flytta in i våran nya lya i gamla stan.

amanda har modevisning för mej nu, gud vad söt tjej jag har.

nej nu måste jag gå och snyta mej för 1000 gången idag.

see you later boys and girls

felstavat-ovanligt?

Oj, har fått en kommentar av Sofie, har visst stavat fel på min nyazeeland länk, även om ni borde fatta det, det ska iaf vara www.amandaochandreas.blogg.se/nyazeeland .



 Mitt internett har börjat hoppa ur hela tiden, det är rätt jobbigt faktist, men iaf så har jag vart i skolan idag, ganska ovärt, och har insett att vi inte har några lektioner i morgon eller på torsdag, så nu ska jag åka hem igen, sen tillbaka på fredag då det är mösspåtagning, GILLA. då är vi ju offeciellt studenter. har även fått en uppgift i historia idag, men det är en bra uppgift, jag kan få mvg om jag gör den, annars får jag vg...

Sen på lördag så flyttar vi och på måndag så sätts betygen. pirrigt och spännande vad man hamnar på för poäng.

Besiktning och blodprov

Nu har jag besiktat min MC, och den gick igenom :D jag är lycklig nu, och sedan var jag och tog blodprov som också gick bra, så nu ska vi börja ge blod, rekomenderar det, det är bra för sin egen kropp att byta ut blodet med, och så hjälper man andra förstås, man känner sig behövd, (sedan så får man fika också, och en "leksak")

Gå in Här-----> https://www.geblod.nu/general.aspx?PageId=3 och anmäl dig om du är mellan 18-60 år...

Sitter på tåget nu, skönt att åka tåg faktist, men efter skolan slutar kommer det att ta lång tid innan jag åker den här sträckan med tåg igen. . .



En bild sen helgen, picknik med Lina och barnen:



Sedan en bild på min kära MC, köpa? 8500 och den är din ;)





Sedan om ni är intresserade (klart ni är) så har jag gjort en under-blogg, där jag skriver om min aupair-resa, och hur jag går tillväga för att bli aupair. Kanske inte så rolig att läsa än, men den blir när jag har kommit iväg, Ni hittar den på www.amandaochandreas.blogg.se/zyazeeland

besiktning nästa

Såja, nu har man vart på furugården och fått lite jobb i sommar :) nu är det besiktning nästa som gäller, jag är lite nervös om min kära mc ska gå igenom så att jag får lite pengar för han, sen ska jag ta lite blodprov för att se vilken blodgrupp jag har, och så att jag inte har hiv eller nå, så att jag kan ge blod.

Sen blir det väl tillbaka till Stöde för allra sista gången, sköönt, och det är endast 3 veckor kvar, eller 18 dagar för att vara exakt, och inget kvar i skolan har jag heller, så nu är det bara att vänta på dommen... 

Veckans kanske mest läsvärdaste lista!!!

INNE OCH UTE LISTAN!!




INNE

FOTBOLL. FAN VAD ROLIGT DET ÄR ATT SPELA SERIE FOTBOLL IGEN.

NYA KLÄDER. TACK AMANDA FÖR DOM FINA KLÄDERNA JAG FICK.

LÖNING. PÅ ONSDAG ÄR DET LÖNING, TJOHO

LOOS P50. ETT HÄRLIGT GÄNG MAN SPELAR MED

NY KLIPPTGRÄS. DOFTEN AV ATT DET ÄR SOMMAR



UTE

OANSVARIGA FÖRÄLDRAR. HUR KAN MAN SOM FÖRÄLDER LÅTA EN TOTALT FRÄMMANDE MÄNNISKA VARA BARNVAKT TILL SITT BARN MITT I NATTEN.

SLITNA FOTBOLLSSKOR. INTE ROLIGT ATT HALKA JÄMT PÅ DOM, NÄR DET ÄR BLÖTT I GRÄSET.

BILAR. DOM BARA KOSTAR PENGAR

KONDITION. ATT MIN KONDIS INTE ÄR PÅ TOPP, MEN DEN SKA BLI

LJUSDALSHEM. ATT DOM RIVER FLER HUS I LOS KANSKE.

Nationellla prov

Matte C- check :)
Tror tillochmed att provet gick galant (måste sluta härma Andreas), det kändes så iaf, och jag som var så nervös för att jag inte har engagerat mig så mkt i matten föruton de 2 sista veckorna...

Måste också beröma min dator, så att den inte lägger av, för den är faktist helt fantastisk trots sina många år på nacken och sina resor fram och tillbaka, jag menar, den har ju varit ägd av mig i 3 år, så den har blivigt härdad, Nu startar den inte alltid, men jag är aldrig orolig för att den har gått sönder, för när den har fått vila ett tag och jag klappat lite på den så startar den så fint så, (nu startade den inte för att den har vart nerträngd i en resväska hela dagen, och det gillar han inte). så nu ska jag sätta mig och göra klart mbs-en och sen fortsätta på naturkunskapen, för det är faktist de enda jag har kvar.

om 21 dagar denhär tiden så står nog jag på trappen :) alltså tre vecker,TRE , helt sinnessjukt och 11 "skoldagar" kvar, och då räknar jag ed, studentdagen, avslutningsdagen, lekdagen och städdagarna, så det är inte mycket kvar. blir så glad när jag tänker på det...


Riktiga män kan dricka te!!

just nu sitter jag och mats och sipprar te och tittar på csi, medans barnen sover och lina är på tjej middag, snacka om att det kommer att skvallras där ikväll.

på jobbet hade vi ett riktigt manfall idag, det var bara 3 av 6 där i våran grupp, det var lite tråkigt, men det positiva var att man fick mycket gjort.

min lilla gofis ligger uppe i stöde och är sjuk, jag skulle vilja vara där uppe nu och skämma bort henne lite.

i morrn är det fredag och sista arbetsdagen för den här veckan, sen på kvällen kommer amanda hem för att hon ska göra matteprov i morrn. vi ska vara lite barnvakt på kvällen åt minna unt wilmar.


tack och hej.

Sjukling

Tung i huvudet och feber, har sovit i en timma och legat i 2.5, typist nu när man MÅSTE plugga klart, det kanske är därför man blir såhär, för att man ska varva ner? men det blir helt enkelt till å vila idag och skjuta plugget till helgen... För i morgon vill jag vara fitt for fight på matte nationella. sista matten jag har.

Nu blir det korvstroganoff och sen en bra bok, måste även rekomendera en bok som jag läste ut igår, den heter trasdocka, läs den, den handlar om en flicka som blir våldtagen av en nämdeperson som hon blir skickad till, man får även läsa hans minnesantäckningar, GRYM bok




varma koppen-jordgubb

Såg att Andreas skrev nyss, wii, men har komit på att vi skriver väldigt ojämt, ibland kan det ta 2-3 dag emellan och nu har det blivigt 3 inlägg på två timmar, hehe, men jag har en jätteviktig grej att berätta, jag hittade varma kopper i mitt skafferi, :D så skulle jag knäppa kort på och illustrera när ja dricker det, men det gick inte så bra:



Hola hombres!!

sitter just nu och kollar på how i meet you mother, jag älskar den serien,den är kanonbra. jag skulle egentligen följt med och tittat på minna när hon spelade fotboll, men jag blev dålig på eftermiddagen, jag måste ha nå fel med magen, för äter jag nå med fett i så är det kört.

på lördag ska jag spela lite fotboll på älvvallen med loos p50, det ska bli så sjukt kul alla fall, efter fotbollen så ska vi iväg till rosehills och kika på musik med martin och cissi, sen blir det nog en bärs någonstans på köpingen.

det var allt för mej.


ps. jag saknar min lilla gofis amanda

Har du gris?

En riktigt härlig dag är det idag, så därför har jag setat i solen och ätit mjukglass på stödegrillen, riktigt mysigt. Han som äger stället frågade om jag hade en gris, jag fattade inte riktigt vad han menade men till slut så fattade jag att han menade mitt halsband, han frågade om han fick köpa det...


Trodde han att jag skulle sälja denhär godingen?



Hittade 2 bilder till på telefonen, som det var meningen att jag skulle lägga upp lite tidigare, fast det blev bortglömt, här är de iaf:


Lunchade på nyfiket, riktigt gott med kycklig och alla dess tillbehör,
minus för skolatsalsbrickorna bara...


Mitt och Andreas 1000 bitars pussel, fast nu har jag lagt alla de understa bitarna också, bara himlen kvar, det är faktist bara jag som har byggt än så länge, hmm...

Jag skulle inte varit den jag är annars....

Jag är glad över att jag har skilda föräldrar, kanske inte glad för just det, men det har faktist fört något gott med sig också, eller ganska många saker, och en av dom är att jag har lärt mig att tänka själv, och få en egen uppfattning av saker, istället för att bara få höra en åsikt, så har jag haft flera vuxna förebilder som har sakt deras åsikt och ofta så har de varit olika, så jag har varit tvungen att välja, inte bara tyckt som mina föräldrar som jag märker att många gör, för att det är självklart att ens föräldrar har rätt, eller? :)

Väder och vind

Det regnar och haglar här, bara för att jag aldrig skriver om vädret...

Imorgon ska jag vara seriös och åka till Ånge för att plugga matte, eftersom att jag har nationella på fredag. blä för det, men nu har jag bara matteprov, mbshemtenta och naturfördjupning kvar att plugga, och det är det jag ska sysselsätta mig med nu tills på fredag när jag inte går i skolan...

Och en sak till, Andreas, jag vet att du läser, men aldrig skriver, skärpning!!!

Morgontanke

Jag funderade på en sak i morse när jag inte kunde somna om, bara för att jag har sovmorgon :( buhu, men iaf, jag funderade på om vi "vita" är tjockare än de "svarta", och visst är vi det tack vara svält och att vi är så matberoenda, men jag tänkte på två personer som äter ungefär lika mkt... För jag har hört att det bildas fett kring organena för att skydda mot kyla, och jag menar djur som bor där det är kallt är ju mycket tjockare än de som bor där det är kallt, lika med hårighet, är människor som bor där det är varmt mindre hårig? bara en liten tanke som gjorde att jag inte kunde sova...

Nu är det 24 dagar kvar tills STÙDENTEN, så nu ska jag börja räkna ner :P 15 skoldagar är det också, typ ingenting de...jag LÄNGTAR :D

Veckas mest efterlängtade lista :)

ja jag vet, att listan kommer lite oregelbundet men vad gör det om 2 år.




INNE OCH UTE LISTA

INNE

FOTBOLL. GJORDE COMEBACK I GÅR PÅ FOTBOLLSPLAN EFTER 2 ÅRS FRÅNVARO P.G.A DIVERSE SAKER. DET VAR SKIT SKOJ.

VM FINAL I HOCKEY. GO SWEDEN

GAMLA STAN. VI HAR ÄNTLIGEN FÅTT EN KANON LYA I LJUSDAL

NALLEN. MYSSTUGAN HOS FARMOR INEZ

ÖVNING PÅ BRANDKÅREN. ALLTID LIKA KUL EFTER 10 ÅR SOM FIREFIGHTER.


UTE

SURVÄDER. ÄCKEL REGN OCH KALLT.

TRÄNINGSVÄRK. BEHÖVER MAN SÄGA MER.

HÖG TRYCK BLAND BYGGARNA I SVERIGE. INTE BRA FÖR OSS PÅ BYGGFAKTA.

EUROVISION SONG CONTEST. VILKET JÄVLA SKÄMT.

SPEL. MAN VINNER ALDRIG PÅ NÅGOT MAN SPELAR.






TILL SIST. MIN ARBETSPOLARE ADAM SAGSTRÖMS NYA LÅT, SOM KOMMER ATT SPELAS PÅ RADIO GÄVLEBORG INOM KORT.

 


Fotbollshelg!!

just nu är vi uppe i los, gumman och jag. vi åkte upp i går och sov i våran sommarstuga nallen. vi kallar det våran sommarstuga eftersom vi är där varje sommar, jag trivs skitbra i den lilla stugan faktiskt.

jag har även spelat lite fotboll idag med loos p50, jäklar vad kul det var, men ack så jobbigt, för man är ju inte så tränad faktiskt, det märkte man när man blev från sprungen gång på gång. jag fick faktiskt förtroendet att lägga en frispark, som min kollega på byggfakta nicka in, frasse heter han. så då fick man en assist alla fall. jag kommer att ha grym träningsvärk i morrn kan jag tänka mej, så jag tänkte att amanda ska få massera lite i kväll.

nej nu ska vi ladda för schlager mys så här på final dagen.

ha det gott i stugorna och glöm inte att se hockeyfinalen i morgon


Nästa station Ljusdal, Ljusdal nästa

Nu bär det av hem till ljusdal strax, härligt. Igår när jag började packa lite smått tills vi ska flytta så fick jag en smärre chock, hur ska vi få hem allt? det är ju enormt mycket grejor, men det måste lösa sig på nå vis...

Nu ska jag äta smältis och packa väskan...

En engelska nationella idag gick föresten skitdåligt, efter att inte ha fattat ett skit och flera reder var tomma så började jag att göra mina egna svar, för om jag ändå inte kan få G så kan jag ju ofra mig så de kan ha lite roligt när de rättar iaf :), får G i kursen ändå, hejja Leif på det...

Dessa läxor

Klätterprovet gick över förväntan, och historia har jag hållt på med också, ambisiös jag är, nu är det engelskanationella i morgon som jag gruvar mig för härnäst, sen matte, natur, mbs-hemtenta och lite annat smått och gott...  för övringt så är det idag 16 skoldagar kvar, det är så sjukt lite kvar nu, får kämpa på i 2 veckor nu, för sen är betygen satta. Förstår inte att alla lärare sätter prov och inlämningar sista veckorna innan man ska betygsättas såhär i trean? 

Klätterprov + sista dagen i awarebyxorna...

Idag blir det klättringsprov, både teoretiskt och praktist, gillar inte.... och emellan proven hade jag tänkt hinna med att göra klart historian, jag ska beskriva stora händelser mellan åren 1900-1909 inte så mycket som finns att skriva om kan jag säga, men ska försöka, sen´ska jag göra en powerpoint presentation också...

Idag är det den sista dagen som jag bär mina AWARE-kläder (egentligen bara byxorna) för i morgon ska de återlämnas *snyft*


1 månad kvar

Om en timme så får man gå och lägga sig, jag vet, halv nio, men vafan, när man går upp 5 + att man inte är riktigt frisk så tar det på krafterna, jag är helt slut!!! jag skrev egentligen ett inlägg bara för att säga att det är prick en månad kvar tills studenten, 33 månader avklarad, nu bara en enda kvar...  Sen är det sol idag, jaja, alla andra skriver det så jag gör väl också det, men jag räknar med sådant här väder fram till september åtminstonde!

Nu ska jag plugga klättring en timme, inte roligt med prov i morgon...


Lägenhet

En kvart sen jag bloggade nyss, men var tvungen att lägga in bilder på datorn från telefonen, för vet ni, vi ska FLYTTA (jätteglad gubbe) till Ljusdal, gamla stan som Andreas skrev på innelistan, idag fick vi veta att vi fick den, så första juli blir det flytt, men utifrån stödelägenheten den sista maj ska vi vara, så det blir lite frilansning en månad, troligtvis i Loos(nallen)

Vill ni se vart vi ska flytta?







sista profilen någonsin

Ätit grillad mat sen i förrgår, och satan så gott det var :) och sedan ska jag döda sofie för godsakerna hon lämnade, dom är nästan slut nu :P

Idag har vi haft våran sista övning på profilen, sista någonsin, i hela mitt liv. vill ni se bilder?
Förmiddagsövning


Förberedelse, MH med fejkad knäskada


Projektet


Jag och Marre som markörer




Jenny lindar om Emma

Oliverpratar med de chockade, (Hanna och mig)


Jag efter övningen



Nästa projekt,(har lite bilder när vi arbetar eftersom att det inte fanns någon som knäppte kort)



Ihopplockning


Uppsamlingsplatsen


Veckans ute och inne lista !!!!!

Här kommer veckans mest efterlängtade lista

UTE

BAUHAUS. SVERIGES TRÅKIGASTE BUTIK, DET ÄR JU RENA PORRBUTIKEN FÖR SÅNA SOM MATS.

MOTORRAS. DET ÄR INTE KUL OCH VÄLDIGT DYRT

TIDIGA MORNAR. JAG ÄR VERKLIGEN INGEN MORGON MÄNNISKA

TÅG. ATT DET ÄR SÅ JÄKLA DYRT ATT ÅKA TÅG

LÖN. DET ÄR FÖR LÅNGT MELLAN LÖNINGARNA, DET SKULLE HA VARIT LÖN VARJE VECKA.


INNE


MUSTASCHKAMPEN.  VI ODLAR DET PÅ BYGGFAKTA OCH VI SAMLAR IN PENGAR TILL CANCERFONDEN.

GRILLAT. DET ÄR SÅ JÄKLA GOTT

FAMILJ OCH VÄNNER. VAD VORE MAN UTAN FAMILJ OCH VÄNNER.

SÄLJ. DET ÄR LIKA KUL VARJE GÅNG MAN FÅR SÄLJA PÅ BYGGFAKTA.

LÄGENHET. FÖRHOPPNINGSVIS SÅ FÅR VI EN LÄGENHET I GAMLA STAN




Mjukglass

Några bilder sen i helgen:







Sedan så slutade jag tidigare idag, så då tog jag mig friheten att köpa en glass med allting på, den dyraste största med vit choklad och tuttifruttiströssel på, det är SÅNT som man får göra när man är vuxen, sånt man längtar efter när man är liten, så varför inte utnyttja det? (jag pluggade faktist klättring också, det behövs verkligen)


Stödehelg 2

ojojoj, 3 dagar sen vi blogga, men det beror på att jag har haft familjen på besök, mamma, lina, mats, minna, wilmar, jerry, sofie, isabelle och andreas. ett riktigt gäng, och herregud så mysigt vi hade, de kom på lördag, då grillade vi korv, pratade och så, sen på söndag blev det mysfrukost, birsrta där vi var hela dagen, sen åkte jerry och sofie hem men resten följde med till stöde för att grilla innan de for, och Andreas åkte inte förän nu på morgonen. Den mat de lämnade kvar här kommer jag kunna leva på tills jag flyttar och lite till, herregud va ambisiösa de är mina syskon <3 En riktigt trevlig helg var det, en sådan behövde jag. lägger ut bilder efter skolan.

Nu är det tillbaka till verkligheten i 3 veckor till, men det känns inte så jobbigt faktist, jag känner mig ganska pepp på att höja de betyg som jag skulle kunna höja, så nu nblir det full rulle tills betygena sätts den 30/5, känns inte ett dugg skrämmande, bara förväntansfullt. jag älskar verkligen mitt studentliv och skulle gärna villa plugga tre år till faktist...

En händelserik dag

idag har jag och lina kollat på en lägenhet i gamla stan, den var skitfin faktiskt. nu får ni inte misstolka det här att jag och lina tittade på lägenhet tillsamans, amanda är ju uppe i stöde så lina fick rycka in och följa med mej och kolla, jag hoppas att vi har lite tur nu och får lägenheten.

idag har jag även varit upp på åkerslund i ljusdal med grabbarn och tjejen ifrån brandkåren i ljusdal, eftersom vi ska få ny brandbil snart så åkte vi upp dit och övade med ett nytt släcksystem som vi ska få till bilen, det är bra att öva så vi ver hur vi ska göra när det brinner någonstans i loos området. det var allafall skitkul att släcka bränder, jag tror att jag är en liten pyroman. sen åkte vi ner på station i ljusdal och fikade och snackade lite skit.

sen fick jag veta att motorn på våran bil har rasat, så det blir en ganska dyr historia, ungefär 10.000 bagis,. jag får skylla mej själv när jag är så dum och köra med dålig kamrem. då får man stå sitt kast. men som tur var så hittade lasse en ganska så billig motor ifalun, annars hade nog total kostnaden blivit dubbelt så dyr.


veckans lista kommer i morgon

Tänkvärd låt




36 dagar kvar :)

idag är det 5 veckor och 1 dag till studenten, det börjar att ta sig:) nu vet jag vartenda prov och varenda inläning jag ska göra innan studenten, alltså på hela min gymnasietid... det är rätt coolt.

Idag så är det GIS-prov för min del, jag längtar till å få det överstökat. Men först ska jag börja med historien i några timmar, så jag ska åka till skolan tidigare för att göra det, hur ambisiös är inte jag? :)

bakpotatis i ugnen

Jag har prövat igen, för fy skam den som ger sig, och blä på dom som säger att de ska vara i ugnen 45-50 minuter, jag hade min inne i 1 timme och 20 minuter nu, PERFEKT blev den också, kolla :)
Mums



Det var bara det jag ville, :P och sen fick jag ett mejl idag, så i morgon ska Andreas kolla på lägenhet i gamla stan :D hoppas att den är bra <3

Hejsan i stugorna!!

jag har väl egentligen inget intressant att säga, men jag kan skriva några rader ändå. jag har nyss kommit hem ifrån och har precis svullat i mej korv och bröd, fan vad gott det var.


det har gått 2 dagar av arbetsveckan och jag har inte sålt nå än, men det kommer nog innan fredag tror jag. när vi har lite tid över på jobbet så brukar vi skriva på en historia, jag,stefan och daniel. vi skriver några rader var och sen får vi se hur den slutar om några veckor.

till helgen ska vi upp till stöde hela ligan, det blir sista helgen vi blir där uppe, för sen så ska jag och amanda flytta till ljusdal, så fort vi hittar en bra lägenhet, det kommer att bli skitbra att bo här tror jag. vem vet, vi kanske får köpa en husvagn att bo i, så vi blir riktiga trailer trash.

om några veckor så slutar amanda i skolan, jag är så glad för hennes skull, för hon har verkligen kämpat och varit jätteduktig trots allt tok som har hänt dom sista åren. en stor eloge till dej älskling.

nej, nu ska jag se bigbrother och diska snart.


ha det

Vår kokbok <3


Den bästa boken jag har, Fick av mamma när jag flyttade hemifrån, tyckte att det var ganska tråkit och har inte börjat använda den förän nu, och den är GRYM...



Jaha, ugnsbakad potatis :)


Detta är en potatissticka va?


Jag ska vara ärlig, det gick inge bra att göra ungsbakad potatis, jag hade inne den för kort tid, och då blir de stenhårda i mitten. Blir ingen bild på min färdiga bakpotatis eftersom att jag skärde av de juka ätbara kanterna, så det såg inte så gott ut, men det var det :) fyllde med kräftor dill och ägg i crem frech...

Såg på fackbook att Andreas och Mats sitter och äter tårta :( jag blir avensjuk...

Jag har också kommit på varför jag och Andreas lägger oss så tidigt när vi är här uppe i Stöde, det är helt enkelt för att vi inte har några taklampor, bara i köket och på toan, så när det blir mörkt så är det bara att lägga sig... enkelt.



Sköna Maj välkommen

För något år sen så fick jag veta att 99% av världens tillgångar ägs av män, (vet inte hur väl den siffran stämmer nu, förhoppningsvis är den lite mindre) och jag har alltid tyckt att det är orättvist som den femenist jag är, varför jag tänker på det nu är för att våran blogg ägs av Andreas, alltså hans epost OCH lösenord, skriver fortfarande mitt gamla varje gång. Jag kanske inte är så femenistisk ändå, jag äger ju inte ett skit...


För övrigt så har dagen varit ganska onödig, eftersom att jag inte har haft någon lektion, men det var skönt att komma till Stöde i tid iaf, så nu ska jag pröva mig på att göra bakad potatis, jag blev så sugen på det när jag handlade, så det får bli det idag när jag har mycket tid.

RSS 2.0