Snart helg!!

idag vann vi grupp tävlingen på byggfakta, eftersom vi sålde mest. så nu ska vi kom överens om vart vi ska åka, stefans förslag att åka och titta på fotboll, det är totalt nerröstat. nej, jag tycker att vi lämnar in alla våra pengar på järnvägs och dricker upp baren.

jag nådde inte mitt personliga mål, sålde bara 46% av kvoten, men vi tar nya tag nästa månad.

imorrn är det fredag, fan va skönt. du är då ska jag sammanstråla med martin på lunchen och sen ska vi handla sprit och lite mat till angeltävlingen på lördag. det kommer att bli nice som fan.

sen har det väl inte hänt så mycket mer idag.

nu är det bara 9dagar tills gumman kommer hem, fan vad jag älskar henne alltså

Veckans inne och ute lista!!!

UTE

ATT MAN HAR FÅTT ÅKA BUSS PÅ SIN 30 ÅRSDAG + ATT DET VAR MASSA FYLLON PÅ BUSSEN.

ATT AMANDA INTE KAN VARA HEMMA OCH FIRA MED MEJ, PÅ MIN 30 ÅRSDAG, MEN HON KOMMER HEM SNART SOM TUR VAR.

ATT DET BLIR LÅNGA DAGAR NÄR MAN ÅKER EMELLAN LJUSDAL OCH LOS, MEN SNART FLYTTAR VI NER DIT.

ATT BILEN INTE TINAR FRAM NÅGONGÅNG

ATT DET HAR GÅTT TRÖGT MED ORDRAR PÅ BYGGFAKTA DEN HÄR VECKAN

INNE

ATT MIN KOLLEGA RONNY HAR KLIVIT UT UR GARDEROBEN OCH HETER NUMER JESSICA

ATT VI SKA PÅ STADT PÅ FREDAG

SKATTE ÅTERBÄRING

ATT AMANDA KOMMER HEM OM 9 DAGAR

ATT MAN FICK TÅRTA PÅ JOBBET IDAG


En tok dag!!

Jävlar vad vi har skrattat på jobbet idag, den ena kommentaren är sjukare än den andra, tur att man är tyst och bara flinar haha, det gick ni på va, alla som känner mej, måste bara säga att jag,stefan och ronny hade djupa och meningsfulla diskussioner på eftermiddagen. diskussionerna våra på eftermiddagen brukar vara ganska så bananas.

jag är även trött som ett djuver idag, efter ha varit på larm 2 nätter irad och sen direkt på jobbet, så i natt får det tametusan vara lungt på nattkvisten tycker jag.

jag har nyss varit uppe på brandstationen och skickat iväg lite papper och när man är där så påminns man ständigt om en viss person som försvann hastigt ifrån oss för en par månader sen, det är inte vilken person som helst, en sjuhelsikes till branman och människa var han och jag kommer aldrig aldrig och glömma han för allt han har gjort för mej och alla andra på byn.

ville bara tillägga att jag saknar min lilla go fis så in i bomben, men snart är hon hemma igen.


take care

då var det söndag igen då

ännu en helg som har gått kanonfort, kanske beror på att man var dålig igår och sov hela dagen. och idag känner man sej sliten oxå, så det blir nog att kika lite på filmer och bara jäsa.

i morrn börjar ännu en ny arbetsvecka, hoppas att man får sälja lite då. jag har även varit upp till min gamle far och hälsat på en sväng, det var nog en par månader sen man träffade honom sist.

nu längar jag bara på att min lilla go fis ska komma hem, just idag så är det bara 12 dagar kvar tills jag får träffa henne igen, det ska bli kempeflott



ni får ha det ute i stugorna

vad roligt!!

vaknade i natt och var illamånde som fan, det är ju klart att man ska få den berömda magsjukan som alla andra, trodde faktiskt att jag skulle klara mej detta år, men icke

igår spelade vi innebandy med byggfakta, det var grymt roligt, det brukar ta några matcher innan man kommer in i spelet faktiskt.


igår natt ringde även amanda ifrån canada, hon hade jättetrevligt och roligt där borta, det var helt underbart att få prata med henne faktiskt.

jajemän

i morgon får man första lönen från byggfakta, men den försvinner lika fort igen tack vare att man ska betala en massa skulder hit och dit, men å andra sidan så är det skönt att bli skuldfri.

idag har jag även varit hem till urban och linda, det var roligt att träffa dom igen, för det var år och dar sen man var dit och jag som var dit jämt förut.

jag har även sålt lite på byggfakta idag, det är skönt att det rullar på med det.

i morgon ska vi avsluta arbetsveckan med lite innebandy, det ska bli skoj som fan.


tack och hej

Veckans mest efterlängtade lista!!!


UTE

MISSADE LARM. DET ÄR ALDRIG KUL ATT MISSA LARM PÅ BRANDKÅREN

DJURGÅRDEN. DÅ VAR HOCKEYSLUTSPELET ÖVER FÖR DENNA GÅNG, MEN VI KOMMER IGEN NÄSTA ÅR

NÄRMA SEJ MOGEN ÅLDER. TÄNK ATT MAN FYLLER 30 SNART USCH OCH FY

ARSENAL. BARA FÖR ATT RETA STEFAN LITE

DÅLIGA VÄGAR. LJUSDALS VÄGEN ÄR JU FAN HOPPLÖS ATT ÅKA PÅ

 

INNE

LAGA BILEN SNART. NU HAR MAN ÄNTLIGEN RÅD ATT LAGA BILEN

LÖNEBESKED. FÖRSTA RIKTIGA LÖNEN PÅ ETT HALVÅR

AMANDA. DU HAR EN GJUTEN PLATS PÅ LISTAN ÄLSKLING. HOPPAS ATT DU HAR DET BRA I USA

STÄMMNINGEN PÅ BYGGFAKTA. VI HAR GRYMT KUL PÅ JOBBET

VÅREN. VÄRMEN ÄR PÅ INTÅGANDE FÖRHOPPNINGSVIS


Inge action

idag har det absolut inte hänt ett skvatt förutom att jag fick sälja för 3 dagen på raken, hoppas att flyter håller i ett tag till, det vore ju fint att ni kvoten på första månaden man säljer.

och idag var banken in till oss och försökte ragga kunder med kanelbulla som muta, men tji fick dom.

men annars väntar jag bara på att gumman kommer hem så att man får kelas lite.


hoj hoj

Bara 18 dagar kvar

nu är det bara 18 dagar kvar tills gumman kommer hem, jag visste inte att man kunde sakna någon så mycket. jag hoppas att hon har det gymt trevligt och roligt där.

Idag har jag fått gjort en till order på jobbet, hoppas att det rullar på så här, så jag slipper betala portot själv för alla gratis prover jag skickar ut. vi brukar skämta om det på jobbet att alla som säljer dåligt brukar få betala portot själv på kuvertena eftersom att vi skickar gratis proverna på posten.

vi har varit uppe på brandstationen nyss och tvättat bilen, den blev kempe fin, fast det är nog till ingen nytta eftersom att det är så skitigt på vägarna så att den ser nog lika ut imorgon.

nä, nu ska jag softa resten av kvällen.

take care

Vilken rysare

jag och victor kolla på bandyfinalen, det är ju spännande som fan, i skrivande stund står det 5-5 mellan sandviken och bollnäs.

idag har jag även skottat fram audi lite så att det tinar lite runt den, så jag och fredrik kan ta med den när till edsbyn, så att dom frå laga den där.

och i morrn blir det lite jobb igen, längtar lite faktiskt eftersom jag har såna jävla bra arbetspolare, vi har grymt roligt tillsamans.

senare ikväll blir det att kika på sista avsnittet av solsidan för denna säsong buhu.


see you laters alligators

Då var det söndag igen

som ni alla vet så är amanda i usa i 3 veckor, det innebär att det är bara jag som skriver på bloggen, jag kommer att försöka skriva varje dag beroende på om det har hän något intressant eller inte.

amanda bör vara framme vid det här laget, jag saknar henne som tusan redan, det blir ju så när man är van att vara med varandra jämt, fast 3 veckor går ganska fort ändå

ifredags fick man göra sin första order, jag hoppas att man fortsätter i samma stil den här veckan så att våran grupp vinner säljtävlingen för då får vi ett fint pris.

i helgen har jag bara softa och tagit det lungt och varit på 14 årskalas, det har varit hemskt skönt att inte göra någoting.

idag ska jag kolla på bandyfinalen, jag hejar lite på bollnäs faktiskt, sen ska jag nog gräva fram bilen ur snön, för jag ska ta ner till edsbyn, så att dom från laga den lite.


hoj hoj

livets frågor...

Frågor som jag funderar över i väntan på bussen:

Varför nyser man av ljus? har det man ser någon förbindelse till näsan? tydligen...

Varför kliar människor sig, är vi inte mer utvecklade, det är ju för att få bort kusar och sånt egentligen, men vi kliar om vi tex får ett myggbett, fast vi vet att vi inte kan få ut giftet, konstigt att våra kroppar inte har kommit på något effektivare sätt...

Undra varför killar har bröstvårtor? inte för att jag skulle vilja ha bort dom, för det skulle bli förjävla tomt, men rent fysiskt så är det ju onödigt... (om jag skulle få fråga gud en enda fråga så skulle det vara denna)




En kul grej

här kommer en sak jag glömde i den andra bloggen. jag och min arbetspolare stefan ska skriva en bok om talesätt och så vidare tänkte vi, fast vi skämtar mest om det, så ni får ta det med en nypa salt. här kommer alla fall stefans recension om boken. vill bara påminna er om att det är bara på skoj alltihop.


FROM LOOS WITH LOVE!

”Tankar från vidderna”

Författare Andreas Lindström

 

En medryckande och tänkvärd samling djupsinniga texter av den mycket lovade författaren, poeten och filosofen Andreas Lindström.

Med rötterna djupt rotade i de mörka Hälsingska skogarna utmanar han våra traditionella tankebanor och påvisar mänsklighetens hemligheter och svagheter.

Frågor som ”Om en häst äter blått gräs, har den fel på ögonen då?” och ”Om gräset är grönare på andra sidan, hur fan ser du ut på min tomt då?”  får äntligen sina svar och läsaren lämnas omsvept i ett varmt ulltäcke av sanningar.

För en sökande själ finns nu ett substitut för Bibeln, en bok bygd på fakta framodlade ur den Norrländska myllan som lämnar svaren på de frågor du inte visste fanns. Två hundra sidor av lingvistisk elegans är 2011 års bästa investering för ett rikare liv.

Ska du läsa en bok i hela ditt liv så är det denna!

 

Recensent

Stefan Andersson


för att Andreas inte kan

Här är länken för de som inte vill lämna våran blogg ;)


En soft helg

är nyss hemkommen ifrån ljusdal från ytterligare en arbetsvecka. idag var det extra kul eftersom jag gjorde min första order, det kändes skönt som tusan. vi avslutade dagen med att spela innebandy med jobbet, en perfekt avslutning på veckan.

i helgen blir det lungt, jag ska bara glida runt och softa, fast i morrn blir det 14års kalas, det blir nog värsta holabaloloa kan jag tänka mej. min plast kusin clara fyller år då och idag fyllde lilla syster 17 bast, tänk vad åren går.

ikväll åker min go gumma till usa, jag hoppas att du får det skitkul och kanonbra där, det är du värd älskling för allt slit du har gjort i 3år nu. men jag kommer att sakna dej.

till sist vill jag bara säga att du har varit jätteduktig som hat städat våran lya. det var mitt jobb förut när jag var arbetslös och hemmafru.


här kommer en länk ifrån youtube jag tycker att ni ska kika på. det är en jobbarpolare och hans syster som sjunger, dom är kanonbra
http://www.youtube.com/watch?v=mUPTUBVMfiA

det var allt från mej



USA next


Först: tack Sofie för lycka till- kommentaren, jag har redan bestämt mig för att ha grymt roligt på vägen ;).

Hela dagen idag så har jag städat, sorterat, bäddat rent, läst ut min bok, kollat passet, duchat, ätit, diskat och till sist tagit på mig mina awarekläder och strax ska jag prata med Andreas för ikväll, blir väl en sväng i morgon morgon med, men då är det ju lite stressat och flamsigt :P.

Nu är det bara två timmar kvar tills bussen avgår, och jag är oförskämt onervös. Jag menar, vi ska ju faktist sitta på bussen hela natten och arlanda hela morgonen, sen flyga i 18 timmar... Det är ett tag kvar innan det börjar känner jag. Jag har en bag som jag tänker ha som handbagage, det är bara det att den är 3 cm för lång på ena sidan om man drar ut allt som går, undra om dom är så noga? annars har jag bara en liten väska, så jag tar den risken faktist, man måste vara lite wild and crazy ibland. Jag har funderat hela dan på hur jag ska göra ett roligt inlägg såhär när jag ska vara borta i 3 veckor, men jag kommer inte på något så det får bli såhär...
Glöm inte: www.usabloggen.se

here we go (fina gula skjortorna är med):





Jag hoppas att Andreas skärper sig och skriver mycket när jag är borta, och att alla ni andra har det så braa :)


E-ämnen


Är ju lite smått intresserad utav inehållsförteckningar, och nu kollade jag på varor som jag har ätit idag och som står kvar på bordet, bara bland dessa hittade jag 3 e-ämnen som jag googlade på, resultatet blev följande:

E471: MONO- OCH DIGLYCERIDER AV FETTSYROR
Ger: Fosterskador
Cancer.
Genetiska skador 
 
E551: KISELDIOXID
Farlig att inandas, kan förorsaka lungsjukdomar
Används i många vanliga, även ekologiska make up produkter som puder, rouge etc.

E621 till E624. SMAKFÖRSTÄRKARE
Några av biverkningarna kan bli svår huvudvärk, fosterskador, röda utslag, astmaattacker, extrem vrede och djup depression. Just glutamater har fått ökad användning i livsmedel under de senaste åren då det är ett billigt sätt att få maten att smaka.




Kan ju bara uppmana om att man ska kolla på förpackningar, och inte sluta köpa bara för att det står e, för det fanns faktist många som var ofarliga också, men att man kan kolla upp några och byta ut (särskillt till de gravida)
, hittade t.e.x lika krydda (grillkrydda) från 2 märken varav en inte hade något e och den andra hade 2 e... En grej som man kan boykotta helt är icas egna varor, det är sjukt mycket tillsattser i dem, DÄRFÖR är de så billiga men smakar okej...

Sverige är extremt dåliga på att förbjuda ämnen i vår mat, som många andra länder gör, fast vi ska vara så jävla överlägsen...

Ett tråkit inlägg, men vadå nån måste ju göra det med...


städa :/

Idag är dagen, fast vi åker ju inte förän om 13 timmar xD, undra vad jag ska göra i 13 hela timmar...
städa är ett iaf, det ser f.ö.r.j.ä.v.l.i.g.t ut här, jag hoppas att Andreas har skuldkänslor som inte är här och städar ;) hehe... Det bästa som finns när man kommer hem ifrån en resa är när det är nystädat och nybäddat, så jag ska tänka på det när jag städar så går det nog bra...
Sen tänkte jag på mina blommor, klarar de sig i tre veckor? jag hoppas verkligen det, för annars får dom dö, ska vattna dom idag iaf, och ta bort dom från fönstret har min pappa sagt.
Annars har jag väldigt lite att komma med idag, kanske kommer pånå bättre och skriver lite till senare idag...

popcorn-räddarn

Jag hittade popcorn :D, det som var så nära att jag nallade...

Jag skriver lite för mycket blogg nu, jag vet, men kom ihåg att jag inte kommer att skriva på 3 veckor nu, så jag håller bara på att ta igen det i förskott...




detta är vårat terminsschema, det är inte många veckor kvar nu,
när man tänker på att vi har plöjt igenom 5 sådanna redan...



tvångstankar

Jag har tvångstankar, jättemånga. Här är några exempel:

*Måste hinna till min infart innan bussen gör det när jag åker buss.

*Går inte mer än 5 steg på varje "yta", tex de vita sträcken, asfalten, gult gräs osv, och om jag överskrider det så måste jag gå 10 steg på samma yta för att det ska bli jämt…

*När jag sover själv så är det sista jag gör alltid att känns så dörren är låst, 2 gånger, fast jag vet att jag har låst den.

*När jag diskar måste jag slå 3 gånger med diskborsten i diskhon när jag är klar.

*Jag tittar alltid 4 eller 6 gånger över vägen, aldrig tre eller fem, för att det ska vara "jämnvikt".

*Om jag ser någon med underbett så skjuter jag alltid ut hakan, (jag gör det nu med bara jag tänker på det) och ibland skäms jag så mkt för det så jag gömmer mig bakom handen eller går därifrån.

Och om jag inte skulle följa dessa "regler" så skulle nog min värld gå i spillror, de gör så att jag sorterar i min hjärna, och har vanor, människan är som sagt ett vanedjur… (hoppas att ni som läser också har sådana tvångstankar så att inte alla kollar på hur jag går eller viskar om mig och pekar på mig…)



Ångrar redan att jag skrv detdär...

När jag kom hemifrån skolan så hade jag köpt en massa gotta till i morgon, bla pringelschips. Och från början tyckte jag att jag var smart som åt på engång, så att jag inte skulle bli hungrig och äta upp min gotta, så jag åt makrillmackor (på pappas tekakor som var lite hårda men 10 ggr godare än allt annat bröd ändå) men krukset är bara att man blir så j*vla sötsugen av makrill, men jag har inte börjat äta på något än, men är väldigt sugen på dedär chipsen, (eftersom att man kan stänga locket igen, så det inte syns).

Han har ett stinkande kylskåp för mig :P

Jag kom på att Andreas måste älska mig när jag öppnade kylskåpet. Jag möttes av en stark fiskdoft som jag aldrig tidigare känt och självklart så hade doften sin förklaring, jag åt nämligen fiskbullar igår, och halva burken ligger kvar i kylskåpet. Det var länge sen jag åt fiskbullar, ca 1 år sen, och då åt jag det nästan jämt och hade ofta en burk öppen i kylskåpet, jag hade nog vant mig med doften då. Nu till saken, jag hade det även hemma hos Andreas i början (eftersom att jag inte tyckte om hans äckliga burkpotatis och snitzel varje dag) och han klagade inte en enda gång på att de luktade illa, fast det måste ha gjort det, och han som inte ens äter fiskbullar, jag skulle aldrig ha tillåtit det. Stor eloge till min darling.



Värsta skitbraa låten <3





Han har ett stinkande kylskåp för mig :P

Jag kom på att Andreas måste älska mig när jag öppnade kylskåpet. Jag möttes av en stark fiskdoft som jag aldrig tidigare känt och självklart så hade doften sin förklaring, jag åt nämligen fiskbullar igår, och halva burken ligger kvar i kylskåpet. Det var länge sen jag åt fiskbullar, ca 1 år sen, och då åt jag det nästan jämt och hade ofta en burk öppen i kylskåpet, jag hade nog vant mig med doften då. Nu till saken, jag hade det även hemma hos Andreas i början (eftersom att jag inte tyckte om hans äckliga burkpotatis och snitzel varje dag) och han klagade inte en enda gång på att de luktade illa, fast det måste ha gjort det, och han som inte ens äter fiskbullar, jag skulle aldrig ha tillåtit det. Stor eloge till min darling.



Värsta skitbraa låten <3





toppbesök

Andreas hade lämnat ett inlägg på "utkast", så jag hoppas att det funkar att jag skriver på det, om det kommer fel så vet ni varför...

Iaf, här är en bild sen vi packade, det var så mysigt, alla var förväntansfulla och spralliga, och idag är det ju bara en dag kvar :D (små väskor vi kommer få konka på va? :P )




Och sen upptäkte andreas att vi hade rekordmånga (unika) besökare igår, facebook is the shit...



Nej, nu ska jag packa det allra allra sista till storväskan, så jag bara har handväskan kvar i morgon :), skönt att man börjar sent idag, känns som att det inte kommer att bli så mycket gjort iaf sista dan  :P


Kocken Nilsson

Jag har kommit på ett nyss kvällsmål :D...
Eftersom att jag är lite snål såhär innan usa, och inte vill köpa nytt smör som bara ska stå i 3 veckor, och så hade jag lite ångest över att jag hade massa bröd kvar, (vill inte slänga, det är ju onödigt, måste vara en farmorgen dedär). Fy satan vilken dålig svenska, men ni fattar, till saken: Jag blandade i brödbitar i filen, tillsammans med kanel och socker, och det blev svinjävlagott, sakade som kalla fattiga riddare (om det är dom man steker med smör och kanel?)
Och JAA,
Jag kände själv också att det inte blev någon poäng, men jag blev bara så stolt och exalterad där ett tag.

Äntligen onsdag

nu är det äntligen onsdag och dax för veckans mest efterlängtade ute och inne lista. igår var jag på astma kontroll hos våran brandsköterska eftersom jag blåser så dåligt i syremätaren som vi hade på hälsotestet i höstas. hur som haver så ska jag allafall till hudik nå tag och testa mej igen på andra maskiner, men har jag astma så är det väl så. jag har fortfarande inte sålt nå än på byggfakta, jag blir så j-vla frustrerad eftersom att det är sä nära nu.

idag kom jag på att jag ska skriva en talesätt bok + att det ska vara lite dikter iden, man tänker alldeles för mycket på jobbet, min kära arbetskamrat ska skriva förorden + att han ska vara recensent.

nej nu kommer veckans lista ni har väntat på



UTE

ATT JAG INTE HAR SÅLT NÅ ÄN PÅ BYGGFAKTA

SAKNADEN AV AMANDA, ATT HON SKA VARA IFRÅN MEJ SÅ LÄNGE

MÄNNISKOR SOM INTE FÖRSTÅR ATT DOM GÖR FEL

KYLAN SOM HÄRJAR FORTFARANDE HOS OSS

ATT VÅRAN KÄRA BIL FORTFARANDE ÄR TRASIG

INNE

MINA ARBETSKAMRATER PÅ BYGGFAKTA, VILKA GOA GUBBAR

ATT VI SKA DRA IGÅNG ATT SPELA INNEBANDY PÅ JOBBET, FAST INTE UNDER ARBETSTID FÖRSTÅRS

AMANDA, FÖR JAG ÄLSKAR DEJ MEST AV ALLT

FAMILJEN FORSLUND, FÖR ATT NI ÄR GO

VÄNNER, FAN VAD GRYMT KUL VI HADE PÅ ANGELTÄVLINGEN



ånge bibliotek

Soft var inte rätt ord för dagen, det var två riktigt hårda pass för mig som är otränad kände jag :P, men skönt efteråt var det iaf... Nu sitter jag på det berömda biblioteket i Ånge, ovanligt va? sen blir det hem och packa ihop de sista grejorna till usa och städa.(hmpp)

Usa-fakta...

2 dagar kvar tills vi far, vi packade igår, får ha 22 kg per väska och par, våra vägde 18 och 8, så vi har lite att spela på, hehe...
Vi åker iaf kl 22 00 på fredag, buss till arn, sen ska vi vara incheckade kl 06 30 och planet går 10 00 på lördag, vi åker med sas till chicago sen united '(eller hur det stavas) till Vancover, hela flygresan tar 18 timmar (men bara 9 timmar på klockan, eftersom att vi åker bakåt i tiden). 
Gå in och kolla på http://usaresan.com , där står sheman, rutt, kontaktmöjligheter o.s.v. några klasskompisar kommer även att blogga och lägga ut bilder/filmer där när vi är i Usa/Kanada 

Idag är det friluftsdag, jag ska ha "hälsoförmiddag i träningshuset", tyckte att det lät soft och tar inte så lång tid :P spinning är ju alltid roligt...


 

3 dagar kvar

En ny morgon i Stöde, bara 3 kvar innan det bär av till USA, och idag så ska vi packa utrustningen till resan, och jag och hon jag packar med ska också packa det mesta av våra saker, känns skönt, och grejorna tog mycket mer plats än vad jag trodde, vill egentligen ha med mycket mer, men man får väl tvätta en gång där då, vi ska ju ha awarekläderna den mesta av tiden ändå satt...
Nu ska jag snart gå till bussen, för att ha lite matte och träna på en redovisning inför idag, och ikväll kommer jag inte hem förän 22 30 :/ jobbigt men ändå skönt att dagarna rullar på så fort...


Bestikproblem.

Nu är det tvättag i Stöde, måste ju tvätta upp allt som jag ska ha med mig på fredag :), och bra går det, har hittat något räserprogram på maskinen :P, hehe.

En sak som jag stör mig på är våra bestick, från början hade vi 4 par, som man vanligtvis har, och sen har jag eller Andreas (troligtvis den sista) tappat bort en gaffel, och man kan ju inte ha 3 par bestik, då kan man lika gärna slänga de andra med, har stört mig på det i flera veckor, en väldigt värdslig sak jag vet... Men det är som när man bryter en nagel, hur bra ser det ut med 9 långa och en kort? då klipper man ju resten med. :(

saknaden

jag har faktiskt skrivit lite här, det är bara att instämma med min go älskling. jag trodde att jag hade kommit över tragedin som hände för ca 6 veckor sen, men icke. i helgen då bröt jag ihop lite på fyllan, som tur är så har jag en underbar flickvän som finns där för mej jämt. jag saknar per så otroligt mycket, vi umgicks ju inte direkt super mycket på fritiden, förutom att vi spelade fotboll tillsamans och träffade varandra på fyllen då och då, men har man jobbat ihop med nån i 9år så lär man känna varandra utan och innan, eftersom vi jobbar med det vi gör. man kunde alltid luta sej tillbaks på honom om vi var ute på olika tråkigheter, eftersom han har jobbat som ambulans förare och brandman i hundra år. det tar nog sin tid innan man har sörjt klart men det får ta den tid det tar.

imorgon ska jag alla fall till brandkårs sköterskan och ta test om jag har astma eller inte, hon sa att det var vanligt att man får astma när man börjar närma sej 30, tack för den. och sen ska jag jobba lite.


det var allt för mej.


KOLLA :D



Idag fick vi alltså våra studenthattar, dom var sååå fina och perfekta, nu längtar jag verkligen till studenten, taggade till som fan när vi fick hattarna ju, så nu sitter jag med min studenthatt och äter makaroner och köttbullar :P, kommer att kladda ner hatten innan studenten känner jag...

Jag var också inne på coop idag och handla så jag klarar mig till på fredag, köpte bland annat intiservetter till USA, vi kommer ju liksom inta att få ducha varje dag :P JAG tyckte iaf att jag var smart...


Visst tycker vi att Andreas skriver väldigt lite här? skärpning älskling...

solsidan-paus

Sitter nu i Ånge och väntar på tåget som kommer om ca 10 minuter, jag åkte tåg ifrån ljusdal idag som var en timme försenat, så jag behövde bara vänta här i 40 minuter, perfekt för att se lite solsidan som jag missade idag eftersom att jag åkte tåg, grymt roligt är det iaf, och nu är det bara ett avsnitt kvar, lite tråkit är det tycker ja... 

Idag så hade jag värsta ångesten innan jag åkte med tåget, att jag hade glömt något viktigt till USA och för att jag inte kommer att få träffa darlingen på 4 veckor, men sen kommer han till mig den helgen jag kommer hem, jag längtar redan :P . Men mest längtar jag till USA nu såklart, kommer bli en grymt spännande upplevelse.
(nu blev tåget en kvart försenat, aldrig får man vara nöjd).

Ska försöka läsa ut vargbröderboken till på onsdag, så det tänker jag göra den återstående kvarten...

sista morgonen

idag är det sista dagen jag och amanda får vara tillsamans på en hel månad, eftersom hon ska till usa med skolan. visst är det tråkigt att hon åker men amanda kommer att få så himla roligt där på brandstationer och skogsbränder, så man får glädjas åt henne. igår var vi och angla på kykbytjärn, det var så jäkla kul att få hänga med polarna, det var ett tag sen. jag håller med amanda lite faktiskt, att vi vuxna män kan bete oss helt bananas när vi dricker sprit, men jag tror att man behöver bete sej lite crazy ibland för att glömma bort vardagen en stund. i morgon börjar ännu en ny arbetsvecka, jag hoppas verkligen att jag ssäljer nå till veckan, annars bli jag galen.


tack och hej

Angeltävlingen


^
 l
 l
 l
 l
Såhär mysigt hade vi på isen idag, det var strålande sol, vindstilla och melodikryss :)
Jag älskar verkligen uteliv, bli brun i ansiktet, känna hur d-vitaminen tränger sig in och allt dom hör till... 
(Ingen fisk blev det dock)


MEN, när det går till överdrift blir det inte roligt, fyllekörning, plasteldning och skadeglädje är några av de saker som jag inte gillar med Loos... Jag som trodde att 30-40 åringar var mognare än min umgängeskrets, men jag tror tamefan att dom är värre, fast de inte tror det själv och klankar ner på vår ålder, de skulle passa bra ihop...
Och grupptrycket gäller inte bara tonåringar, utan de gäller alla som inte har så pass stark självkänsla så de kan stå emot, tycker synd om dessa människor, hoppas att de kan få ro i sin själ någon gång <3

Nej, nu har jag skällt klart :) Nu ska jag åka ner till fyllegänget igen, det lär ju ta någon timme att få Andreas ut i bilen till Ljusdal vill jag mena

Och ni, jag är ingen Bitterfitta, jag ÄR verkligen inte det, klagar bara när jag verkligen tycker att något är fel, ha det bra :)



Sista-minuten-Andreas. . . :/

Idag skulle jag till ljusdal, och umgås med Andreas, men, eftersom han är en sån som inte kan planera någonting (det gör att hela min värld blir uppochner och jag blir sur en lång tid eftersom att jag är en planerarmänniska) så ska vi stanna i Loos tills i morgon, för att sitta på en blåsig och kall sjö utan att få någon fisk på angeltävlingen...

Men inte är jag bitter, jag ska sitta i en solstol och dricka choklad och äta makor/korv, så jag längtar faktist en smula, men det kan jag ju inte tala om för Andreas, måste behålla min image...

Idag var sista dagen på dagis, lite sorjligt faktist, men förhoppningsvis så blir det fler gånger... :)

röjdag

Som sagt så har inte farmor någon dator, så nu sitter jag uppe hos pappa och nallar på deras dator en stund :P hehe, det har gått bra att jobba på dagis i några dagar, skönt att vara så snortrött på kvällarna att man somnar på 2 sekunder <3. Nu väntar jag på att Andreas slutar på brandkårn nån gång så vi kan kolla på kalla fakta, det är ju den där magoperationen ikväll, glöm inte klockan 21 00, det verkar intressant, och eftersom att många i vår omgivning har gjort den så ska det bli kul att se bara därför...
Jag har även gjort en loppislåda idag, det blev egentligen 2 stora lådor, som jag ska ha loppis på till våren :) rensade alla mina gamla saker sen jag bodde hemma, minnen<3...


Nu har Andreas kommit hem så nu ska jag ner till farmor igen... Jag hatar när man inte orkar låta glad, och folk påpekar det, man behöver ju inte vara sur för att man inte svarar långa meningar och är på rosa moln jämt... allt för mig :)

Det var ett tag sen

hej. nu har vi inte skrivit blogg på ett tag, p.g.a att vi har varit i los hos farmor inez och vi har inte datorerna med oss. amanda jobbar på dagis nu under lovet, det är aldrig fel med lite extra inkomst som man brukar säga. själv väntar jag på min första försäljning på byggfakta, men det är nära nu, jag kan riktigt känna smaken av det.

nu kommer veckan lista en dag försent, men det får ni leva med


inne

Amanda, världens bästa flickvän

Farmor Inez, som skämmer bort oss

Helena ekholm. vm-guld i skidskytte

Vänner, både serien och på riktigt

Vinprovningen, det var en annorlunda upplevelse


Ute

Människor med storhetsvansinne, behöver man säga mer

Vintern, ta slut någongång

Dom som inte förstår att man bara gör sitt jobb

Petter Northug, arroganta j-vel

Att Djurgården förlorade första matchen i slutspelet


kvinnodagen inget att fira...

Ett urdrag från wikipedia:

Den internationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år. Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Datumet firas också av Förenta nationerna (FN) och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 av den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.

I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett ”grattis på kvinnodagen” – en gest som dock många reagerar mot, då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället.


Jag håller med det sistnämda, att man inte ska fira att vi kvinnor ät underställda, det är ju bara förnedrande...
Hoppas att alla som läser min blogg kommer att klä sig rött idag ;).


För övrigt så kommer jag att hålla till på dagis idag, åker snart med bussen, sen blir det att vi stannar i loos tills fredag-kväll...

Städning

Jag glömde och skriva att jag fick jättefina snö-örhängen av Andreas i Gävle :D gullig han är ändå...


Iaf så har jag varit duktig idag och städat mammas förråd, allt för att jag vill vara ute, och så gick jag runt kyrksjön imorse, och jag fick INTE ont i mitt knä med mina nya skor, alltså var dom andra för nergådden? skönt det iaf. det blev också ändrade planer med Loos-resan, vi stannar här till i morgon och så tar jag bussen imorgon morgon.
Nej, nu ska jag vara ännu duktigare och läsa våran engelska-brand-bok i två timmar tills jag ska hämta Andreas och mamma igen :/ wish me goog luck...

Gävleresa

Igår var vi och hälsade på i Gävle som sagt, och här är bilder på den lilla guldklimpen:






Det var mysigt och hon var såå liten, man lär sig aldrig att bebisar är så liten, man blir förvånad varje gång :)
Vi åt pizza och tårta, myste och så.


Vi var även på valbo, för att lina och mats skulle såklart på ikea... och så hittade jag ett par skor som jag blev kär i, och min mamma köpte dem åt mig :D :




Sedan så gick jag, mamma och Andreas och la oss i en säng på ikea för att vänta på familjen Forslund:


Till sist så var det hemfärd som gällde, vi planerade en massa om campingresor o.s.v., det blir nog spännande med det...

Det var hela dagen igår, och idag har jag vaknat och blivit lämnad av Andreas och mamma som jobbar idag. Sen åker vi till loos, ska vara på dagis i morgon, längtar faktist <3

 


Isabelle

Nu bär det snart iväg till Gävle för att hälsa på Jerry och Sofies bebis, Isabelle :D ska bli så roligt att äntligen få se den lille.



Dagens kattbilder:


Våran mat igår, jag glömde knäppa när maten var kvar :P
Tyckte att vi var duktiga som lagade egen mat iaf ;)


Nu är nog Lina och Mats på G, fast njaa, kanske inte än, de skulle ju bara komma för en halvtimme sen, så det dröjer nog en stund till...

Lördagsmorgon

nu sitter jag och gumman i soffan och surfar lite med 2 datorer, värsta moderna paret kan man säga, vi pratar inte med varandra utan vi chattar som dom säger på webben. vi har nyss ätit frulle och så. själv är jag lite bakis efter ha varit på järnvägs i går med svåger forslund. jag och mats betedde oss dåligt igår och det ber jag tusen gånger om ursäkt för älskling. idag ska vi nog ha en liten picknick i finvädret, sen kanske vi åker mot los en sväng. i morgon ska vi nog till gävle som det låter och tiita på nyförväret. sorry jerry men jag har köpt en djurgårdströja til henne hahaha, så att hon får en bra start på livet. nu orkar jag inte skriva mer.

Skit...

skitväder, skithumör, skitAndreas och skitkväll...

;)

Mamma tränar på att göra gubbar på facebook, framtiden får utvisa om hon kommer ihåg dem sen... Hon lärde sig förvånansvärt fort iaf. :D 


barnprogram

Jag kollar på barnprogram, en hemlis är att jag älskar barnprogram. Det är detdär med en mask och en katt, sen åker de i en bil som ser ut som ett äpple. Det är så mysigt på barnprogram, eftersom alla är så förstående och det finns så mycket som de gör som inte går att göra på riktit, skulle vilja leva i ett barnprogram...


Det  var bara en parantes med barnprogrammet, jag har iaf nyss skjutsat Andreas till jobbet, än en morgon... idag så ska Andreas på vinprovning med mamma och Mats, så då får väl jag leka med Lina, sen i morgon ska vi till loos och hälsa på lite, och på söndag blir det till Gävle för att se den lilla sötnosen som jag är faster till :D. På tisdag (-fredag) ska jag vara på dagis i loos, roligt att få vara där med barnen och få barntimmar till min au pair-tid, längtar.

veckans inne och ute lista

INNE

VÅRAN FÖRSTA FIRMA FEST MED BYGGFAKTA
JERRY OCH SOFIES BEBIS, GRATTIS TILL ER FRÅN AMANDA OCH MEJ
SVÄRMOR
HÄRLIGA ARBETSKAMRATER
DJURGÅRDENS IF


UTE

TRÅNGSYNTA MÄNNISKOR, NI HA VÄL LÄST AMANDAS ARTIKEL FRÅN AFTONBLADET
ATT SVERIGES REGERING INTE FÖRSTÅR ATT FOLK DÖR I KRIG
DEN SÅ KALLADE CHEFEN PÅ LOOSBAGARN
SORG
SURA MÄNNISKOR


SOM VANLIGT PÅ LISTAN, SÅ RANGORDNAR JAG INTE VAD SOM ÄR UTE OCH INNE


var den du är, alla andra är upptagen!

http://www.aftonbladet.se/wendela/article8628747.ab 

En artikel om en 6 årig pojke som älskar rosa ovh balett, och blev mobbad/knivhuggen för det..

Man blir sjukt berörd och arg när man läser artikeln, men sen när man läser friska vuxnas kommentarer håller man på att smälla av, det är helt sjukt hur så många tycker att mamman har gjort fel när hon har låtit han bära rosa och dansat balett, att vuxna människor tror att barnet kommer att bli bortskämd för att den får välja färg på sina kläder ibland vid 6 års ålder är helt galet, det har alltid vi fått, och inte blev det något fel på oss, förutom att vi har fått möjlighet att utvecklas och skaffa oss en egen uppfattning om vad vi tror på och tycker är snyggt, vi har även lärt oss att respektera andra och att alla ska få vara med, alltid, oavsett kön, färg eller kläder, det är en sån självklar grej så man skulle inte ens behöva ta upp det, det är faktist 2011 idag. (vi har blivit egna individer, inte bakåtsträvande kopior på våra föräldrar).



Ni ser ju själv på kommentarer, jämför med knark och supning? jag menar vaa?

Några komentarer:

Alla ni som kommer att låta era barn bestämma helt själva vad de ska ha på sig alltid... Ni är världens sämsta föräldrar. Eller fel av mig, ni är inte ens föräldrar, ni är bara en annan människa vid sidan om. Det är föräldrars skyldighet att sätta gränser och visa lämpligt och olämpligt beteende. Ni kan säga vad ni vill, jag tänker iaf lära mina barn hur världen ser ut. Barn som alltid fått göra som de vill kommer med i tv-program som ung och bortskämd. Grattis till er alla. Det är tecken på att lyckas

Mobbning är alltid tragiskt men det sjukaste i hela denna berättelsen är ju att föräldern låtit detta ske och att sedan efter allt som hänt ångrar att hon försökt skydda honom. Vilken naiv förälder tror inte att ens son kommer bli mobbad om den bär rosa kläder med smyckeliknande accessoarer på sig?Mobbing är skit men det ändrar inte faktum att det ALLTID kommer att existera, då detta är hur människan funkar. "Poängen är ju att man ska få vara som man är, så länge man inte gör någon illa." Är ju ganska tydligt att du och han själv gör sig illa när han i vetskap tar på sig saker som ni vet kommer göra så att han blir mobbad och råkar illa ut. Du har ju ansvar för att skydda ditt barn så jag föreslår att du börjar med detta innan han totalt blir söndermobbad och tappar all form av socialt umgänge med som jämnåriga omgivning.Tror knappast du skulle låta grabben börja supa eller knarka som 12-åring bara för att han känner att det är något han vill göra.Sen om någon har svårt med jämförelsen klädval och supning/knark kan ju se att båda i sig självt inte skada omgivningen utan enbart individen som använder sig av dessa saker.Sen kan man ju undra vad som fått denna stackars grabb att välja en färg på sina kläder över ett socialt umgänge med barn i sin egen ålder.


Sen när kunde en sexåring själv fatta bra beslut? Fyfan vad jag hatar sådana föräldrar. Antar att han i framtiden kommer få pengar till allt, aldrig behöva jobba då lilla mamma som inte vågar säga emot kommer få betala allt. Jag har varit med om denna typen av uppfostran tidigare, att barnen själva får bestämma... Det har ALDRIG slutat bra, det har bara slutat i bortskämdhet, ledsna föräldrar och vilsna tonåringar som börjar supa var och varannan dag. Dom är ju trots allt uppfostrade med att de alltid får fatta egna beslut.


En riktigt bra kommentar också

En gång i tiden ansågs det som hemskt att vissa killar hade långt hår. Innan dess skulle inte kvinnor ha byxor (och inte rösträtt heller, för den delen). Samhället utvecklas faktiskt.

GILLA

Äntligen

Har jag blivit faster :D <3 <3

mardröm

Jag hatar att vara sjuk( jag är magsjuk :( ), jag får så mycket mardrömmar då, även om jag har det annars också, men speciellt när jag är sjuk. 
Jag drömmer att en viss person som jagar mig med en dödsspruta, i lagerhus eller på ängar. Han har torkad fradga i mungipan och har stora svarta ögon, som påverkades. Han jagar mig, vi brottas lite och jag lyckas gömma mig, han går sakta runt på stället, säger att jag inte ska vara rädd och komma fram, han hittar mig till slut och jag vaknar... Drömmen kan även handla om att jag ska skydda någon som han vill döda eller ligga med, jag kastar en sten eller liknande och så börjar jakten igen... Rädslan ja känner i drömmen är kvar när jag vaknar, jag svettas och är oerhört rädd, vågar inte gå och kissa om inte Andreas ligger brevid. Ligger ofta vaken länge efteråt för att försöka få någon rimlig förklaring till mina drömmar. Jag borde gå till en drömtydare för att få veta hur jag ska få bort mina mardrömmar. Även fast jag vet att de är helt orealistiska, och inte en gnutta sann så blir man påverkad. Jag har inte vart med om något som liknar mina drömmar, men det kanske är men från den personen, att han har förstört mig och ingett mig så stor rädsla. Nu när jag träffar honom så tänker jag saker som "ska jag springa nu eller?" fast jag VET att det inte är så, sjukt men sant, man kan ju liksom inte råför vad man drömmer.



RSS 2.0