Helgbilder

På fredag var vi på buspalatset och lekte av oss lite, på lördag hade vi mysdag och sedan sov Minna hemma hos mig, och då passade vi på att göra en halloweenpumpa :). Tillsist så blev det IKEA och Valbo på söndag med lite nyinhandlat, tvättställning, sopkorg, ljus, krokar och såntdär skojjsigt :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Och idag har jag varit på skolan för lite puls och blodtryckstagning, alltså en metodövning som var ganska rolig, eller lärorik är kanske det bättre ordet :). Sedan tänkte jag plugga, men nej, jag har haft en sådan pannknack hela dagen så jag orkade inte plugga mer för idag, får ta nya tag imorgon igen. Så istället för att plugga så gjorde jag en lista på saker jag vill göra innan jag dör, och just nu har jag listat 56 saker, så jag tänkte göra 100 så sen kanske vi lägger upp dom här, vissa är ju ganska privata/ilegala.. men vi får se ;), ganska roligt att göra iaf, pröva själv.

Ikea

Lite inhandling på Ikea idag, och jag har upptäckt att jag får panik av köer, mitt stressnervsystem sätts igång på engång.. Måste försöka träna bort det, försöker distrahera mig själv med lite bloggande :)


Halloween

Det är ju trots allt halloween snart så ikväll har jag och minna dekorerat min lilla minipumpa, och så har jag hängt upp lite spindelnät och ballonger utanför dörren ;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2520755/images/2012/pic_508c43259606ee1a575918c0.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2520755/images/2012/pic_508c43259606ee1a575918c0.jpg" class="image">


Vinterdäck på!!

Hoj
 
nu har man äntligen satt dit vinterdäckena på våran kärra, var upp till brandis i morse och satt dit dom, fick hjälp av min kära bror.
 
annars så är det jobb för hela slanten i helgen, jag tror amanda jobbar mer än mej, för hon lär ju få vara barnvakt åt hela klanen forslund/nilsson/wallberg, stackarn.
 
jobbar ungefär 2 månader till, sen blir det plugg i januari, förhoppningsvis, ska plugga upp matten och sen ska jag plugga lite sjukvårdsämnen, så jag får lite meriter tills jag ska söka ambulanssjukvårdsutbildningen nästa höst, det ska bli så jävla skönt att äntligen få göra det man själv vill.
 
nej ha det i fina vintervädret

Dator...

Sitter och kikar lite på en så kallad blogg-dator eller mini-dator. Skulle vara skönt att ha en som man kan ha till skolan, så slipper jag släpa på min och slita ut den...Vi får se vad summan blir efter denna månad så kanske.
Känns ganska bra på pluggfronten med, det är en massa jävla ord, men dom börjar så smått att fastna, men nu är det nog för idag..

Tentaplugg..

Har lämnat av Andreas vid tåget¨nu på morgonen och sen ätit lite frukost, nu blir det till att försöka att plugga i några timmar. Igår hade jag en paus från tentaplugget och var på skolan och gjorde HLR och "sinnena", vi hade synen, det var rätt intressant men också svårt. Tex kan ni prova att göra en "kikare" av ett papper/tidning och kolla med ena ögat genom den (fokus på samma punkt med båda ögonen) och sedan föra handen framför båda ögonen (med kikaren kvar såklart) och se vad som händer...


te, kaka, 112 och Anderas i mitt <3

Myskväll med Andreas efter att äntligen internet har börjat funka igen så att jag har kunnat kolla på "sinnena"-pappren.
 
Snart blir det 112 på liv och död med te och kaka <3

Hellenius hörna

 
Vi lär oss euphoria-dansen ;)

Mamma och Ove

Igår vart det lite muskel och skelett-ordsplugg, på stan med bror och Sofie och sen kom mamma, så då gick vi till o´lerys och drack och åt gott :), fortsatte på interpool senare med dricka och bowling, en riktig umgåskväll. Tack för det <3.

Idag kom Jerry och Sofie till oss igen, så gick vi till en kinarestaurang och käkade lunch, jag, mamma och Ove gick hem igen och spelade lite innan vi gick till Jerry och Sofie för att fika.
Nu har mamma och Ove satt sig på tåget och jag fortsätter att tragla ord, för sen lär det ju bli solsidag med Andreas :D. En riktigt bra helg, och nästa helg blir det Forslunds som kommer och hälsar på lite. Och i veckan blir det bara en massa tentaplugg, tentaplugg och tentaplugg känns det som, jag vill verkligen klara kursen, och helst med bra betyg...


Bakisdag

Mysbakis dag idag, men ska dock försöka lära mig lite skelett och muskelnamn, latinska och svenska, plus lite nerver och blodkärl,... Jaja, man måste ju börja nån gång.
 
Vi hade det iaf sjukt mysigt igår, hemma hos oss, jag, Hanna och Rebecca, drack hästspark och umgicks :) Sen gick jag och Rebecca på interpool och drack lite öl, träffade folk för att sedan köpa värsta nattkebaben  och gå hem och sova.

Bästa Rebecca..

Är hos mig :) ska på interpool och spela biljard :D

.

Tallriksmodellen när den är som bäst :)

Cirkulationen och blodet

Sista föreläsningen av första delen av kurs 2 är gjord, alltså nu kommer det ingen mer "ny" information, så nu är det bara att börja plugga på tenta del 1... gjorde även hlr webbutbildningen igår, så den är klar.
Kvar nu är alltså:
*metodövning puls och blodtryck, läs och gör.
*HLR praktiska övningen
*Labb på sinnena- läs och gör.
*Seminarie på cirkulationen
*Tenta på cellen, nervsystemet, rörelseapparaten och cirkulationen- PLUGGA och skriv tentan...

Skönt att börja beta av lite och sen få tentan gjord så att man kan slänga sig in i nästa intressanta värld, eller? Jo, det går faktiskt riktigt bra, var ju nästan övertaggad då jag började...

De ringde även över jobb igår :D nästa vecka ska jag dit igen och skriva lite papper..

Dejt!

Idag har jag gjort nå som jag inte har gjort på länge, nämligen varit på dejt! Vi var först på badhuset och sen åt vi lax till middag för att sedan gå på bio, En heldagsdejt kan man säga, och det har varit hur mysigt som helst. <3

 

Nu ska jag dricka te och kanske svara på de sista frågorna på rörelseapparaten som vi har seminarie på imorgon :)


Bjuder på en sliten bild med..


Bakisdag

Tack Hanna, Rebecca och Frida för en jättemysig kväll igår :)
 
 
Idag har det bara varit bakismys, blodpudding och tv... Somnade på soffan inatt så det var väl lika bra att ligga kvar där hela dan tyckte jag... Och så kommer Andreas sen och sover här för första gången :). och så imorgon kommer far och Lena för att gratta mig, blir ut och äta och så.
 
 

Finmiddag

 
Sitter och väntar på Hanna och Rebecca som ska komma och käka pizza med mig strax :) Ta fram en cider och smutta på kanske? som jag har köpt helt lagligt...
 
Senare kommer Frida också, mysförfest. Efter det så får vi se vart det bär av, jag kan ju inte Gävle så de andra får styra så hänger jag bara på...
 
 

Jobbintervju!

Här sitter jag...
 
och äter blodpudding :D..
 
 
Har varit på jobbintervju idag på timvikarie- bemanningen i Gävle, min första jobbintervju någonsin, så jag var lite nervös såklart. Tror iaf att det gick skapligt, många djupa frågor. :)
 
Och så fick vi veta förska kursbetyget idag med, jag fick A, :D (skulle inte ha berättat det om jag fick lägre)
Känns skönt att få lite respons på sitt slit och morot för denna kurs med. Första kursen var ju inte alls så svår, men de bedömmer ju forfarande kvaliten på texten och sammankopplingar och sånt, så det känns skönt att veta att man gör rätt och håller kvalite på text och tal. Bara att käpma på med följande kurser, Anatomi och fysiologi nu, stort svårt ämne med många långa svåra ord...
 
 

20 hela år!

Och äntligen får man gå på systemet :)
 
Lite nyinköpt blev det idag, och ett litet blygt grattis var det ända jag fick när jag var på bolaget, hade förväntat mig någon form av present :P..
 
 

Nervsystemet

Har pluggat hela kvällen och tycker att jag har ganska bra koll, men några frågetecken är det ju, men det får vi reda ut på seminariet på torsdag :). Imorgon är det seminarie på cellen, checka lite med några klasskompisar om nervsystemet och sen ska jag hem och kolla på en föreläsning om rörelseapparaten och sinnena. phu. Och inte nog med det så fyller jag ju 20 också, så det blir nog att klämma in systembolaget där med :D. Men först av allt blir det många timmars välförtjänt sömn.

Halvflytt?

Så himla smidigt det har gått att flytta idag. Det började lite skeptiskt hos mamma och Ove då jag höll på att kläma Andreas fingrar och sen skitade jag ner min jacka, men efter det har det gårr supersmidigt, inga tunga möbler, inga olyckor på vägen, inge vilsekörning och nästan inga trappor! klockan 12 var vi klar.
(Bör tilläggas att vi bara flyttade halva bohaget, vi har bra mycket kvar hemma men om det går lika smidigt nästa gång så är det värt att dela upp det).
 
 
Sydde klart min "puff" igår :) design.se
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flytt..
 
 
 
 

Nu börjar Plugget på riktigt

Isabelle och jag som leker med min telefon :) tack för att jag har fått bott med er, saknar er lite nu när jag har flyttat, tur att vi inte bor så långt ifrån varandra!
 
 
Och som sakt, nu börjar plugget på riktigt känns det som och vad gör man inte för att lyxa till det lite med chai te? Har hämtat lite mer böcker och satt mig in i cellernas och nervsystemets underbara värld :). rätt intressant ändå och glad blir man när man förstår några termer eller samanhang.
 

Och så har jag såklart klämt in solsidan kl 20, och det är ju för roligt, rekomenderar starkt att kolla på det.
Trivs föresten jättebra i vår nya lägenhet, blir nog att flytta lite mer möbler hit på tisdag så kan jag lägga bilder sen ;)
 
Nu blir det kvällsfika och sängen för att orka upp och plugga imorgon igen.

helgen:)

Hoj på er
 
tänkte skriva lite om helgen som har varit bara,
 
Fredag= då renovera jag och mats en båt som han hade fått av sin pappa, och så klart så blir det mycket roligare att hålla på när man dricker öl, så det blev renoveringen och öl drickning till 4 på morgonen, det var inte så dumt.
 
Lördag= då fick jag tvätta när amanda jobbade, det är inte allt för kul att tvätta när man är bakis som ett as, sen på eftermiddagen så kom amanda hem så då käkade vi lite middag och titta lite på tv.
 
Söndag= då var det jobb för hela slanten.
 
ja det var den helgen, det är bara att invänta nästa
 
mors

RSS 2.0